Facebook
Košík 0 x Produkty (prázdný)    

Žádné produkty

Bude determinováno Doručení
0,00 Kč Celkem

K pokladně

Slevy

V Turecku se podává černý čaj při každé příležitosti. Dostanete ho zdarma v restauraci po jídle, na návštěvě, v obchodu, v recepci hotelu, doopravdy všude. Za nejlepší Turecký čaj se považuje čaj oblasti Černého moře z okolí města Rize. K přípravě čaje se používají dvě měděné pocínované konvičky, které se dají postavit na sebe (Çaydanlık).
Turci si vytvořili poněkud odlišný způsob přípravy kávy v džezvě (popř. cezve či ibrik). Džezva je nádoba kónického tvaru s ručkou tradičně vyráběna z mědi a pocínovaným vnitřkem. Speciální úpravu vyžaduje i káva, která by měla být namleta na co nejjemnější prášek
Nemrut (turecky Nemrut Dağı) je 2134 metrů vysoká hora v Jihovýchodní Anatolii, nedaleko města Adıyaman. Pozoruhodná je uměle navršeným vrcholem - pohřební mohylou, kterou nechal vystavět vládce království Kommagene, Antiochus I. v roce 62 př. n. l.