Facebook
Košík 0 x Produkty (prázdný)    

Žádné produkty

Bude determinováno Doručení
0,00 Kč Celkem

K pokladně

Slevy

Do redakce se nám dostal památeční kousek. Vyzkoušeli jsme, jak mele starý mlýnek Instanbul, který je překvapivě stále funkční. Ukázal, že klasické ruční mlýnky mohou mít až překvapivou trvanlivost.
Pití sypaného čaje je v dnešní době moderní trend a mnoho z nás jej preferuje před běžným čajem z pytlíku. Důvod je jasný. V pytlíkovém čaji bývají většinou kromě čaje i nečistoty spojené s jeho sběrem (kamínky, prach). Někdo z Vás může oponovat, že značky čajů, které nabízí sáčky ve formě pyramidy, jsou kvalitnější a tento sáček svým tvarem lépe rozloží čajové lístky a zlepší tak samotné louhování, kvalitu i chuť čaje.
Většina z vás se jistě setkala s pojmem „turecká káva“, na nápojovém lístku ji najdete ve většině českých restauracích a cukrárnách. Někdo si ji připravuje doma jako kávu s lógrem a říká jí prostě „turek.“ Věřte, že tato příprava a následná chuť má do pravé turecké kávy hodně daleko. V dobrých kavárnách a čajovnách vám jejich obsluha připraví tuto kávu pomocí nádobky zvané „džezva“ někdy též arabsky „ibrik“. Chcete-li se také stát mistry v přípra
Nemrut (turecky Nemrut Dağı) je 2134 metrů vysoká hora v Jihovýchodní Anatolii, nedaleko města Adıyaman. Pozoruhodná je uměle navršeným vrcholem - pohřební mohylou, kterou nechal vystavět vládce království Kommagene, Antiochus I. v roce 62 př. n. l.