Facebook

Džezva "ERZINCAN" 250 ml

5118 - 3

Ručně malovaná džezva s dřevěnou rukojetí. Dopřejte si přípravu turecké kávy v tomto designovém skvostu!

Více informací

549,00 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

Objem (ml) 280

Více informací

Víte jak si správně připravit pravou tureckou kávu v této džezvě?

Příprava pravé turecké kávy

Turci si vytvořili poněkud odlišný způsob přípravy kávy v džezvě (popř. cezve či ibrik). Džezva je nádoba kónického tvaru s ručkou tradičně vyráběna z mědi a pocínovaným vnitřkem. Speciální úpravu vyžaduje i káva, která by měla být namleta na co nejjemnější  prášek.

Příprava:

Kávu (asi 7 g na 100 ml vody) dáme do chladné džezvy. Podle chuti přidáme cukr (v Turecku se každá káva podává slazená, pokud chceme sladit medem, tak přidáváme těsně po vodě). Teprve poté přidáme chladnou až vlažnou vodu a dáme vařit. Kávu necháme vzkypět. Džezvu pak odstavíme a necháme pěnu opadnout. Tento proces alespoň dvakrát zopakujeme a po posledním povaření necháme usadit „matečný louh“ a podáváme. Jemné mletí zaručuje, že se nám do hrnečku nedostane žádné zrnko kávy.

22 dalších produktů ve stejné kategorii: