Džezva Armena 320 ml - nemrut.cz

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Džezva Armena 320 ml

Ručně tepaná mosazná džezva arménského typu, která se stane ozdobou Vašeho servisu. Tato džezva má dřevěné držátko a vyznačuje se vysoce kvalitním zpracováním, pevným pláštěm i dnem.

Vnitřek džezvy je vycínován potravinářským cínem, který je zdravotně nezávadný pro styk s horkými nápoji a potravinami.

DEFINICE OBJEMU DŽEZVY

Více informací

Vyprodáno

599 Kč s DPH

Odesíláme do 48 hodin.
Poštovné již od 89,- Kč
Objednávky na Slovensko jsou možné pouze z e-shopu Nemrut.sk

Více informací

Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.

Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.

Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou až střední teplotu, proto je jasnou volbou všech profesionálních baristů a kuchařů.

Vhodná velikost džezvy

Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!

  •          1 osoba = 100 – 200 ml
  •          2 osoby = 200 – 250 ml
  •          3 osoby = 300 – 350 ml
  •          4 osoby = 400 – 450 ml
  •          5 osob a více = 500 – 600 ml

Dávkování kávy

Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.

Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.

Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.

Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.

Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy

  •          Džezvu nevkládejte do myčky
  •          Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby
  •          Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky
  •          Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha
  •          Kovové části džezvy nenechávejte vlhké

Pro vaši bezpečnost

  •          Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát
  •          Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy
  •          Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let

30 dalších produktů ve stejné kategorii: