Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Tradiční džezva s dřevěnou rukojetí.
Ručně tepané tělo džezvy je klasického kónického tvaru a má vycínovaný vnitřek.
Tato džezva se stane nenahraditelným pomocníkem při přípravě a servírování pravé turecké kávy.
SKLADEM 8 ks
Celkový objem džezvy | 400 ml |
Užitný objem džezvy | 340 ml |
Vhodné pro | ✅ Pískové kávovary ✅ Plynové sporáky a vařiče ✅ Sklokeramické či elektrické varné desky ✅ Otevřený oheň ✅ Žhavý popel |
Materiál | měď, potravinářský cín, dřevo |
Země původu | Turecko |
Stav | Nové |
Záruka | 2 roky |
Více informací:
Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.
Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.
Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou až střední teplotu, proto je jasnou volbou všech profesionálních baristů a kuchařů.
Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
Pro vaši bezpečnost