Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Dvojkonvice, zvané Çaydanlik, používané k přípravě tureckého čaje. Konvičky jsou vyrobeny z mědi a vnitřek pocínovaný potravinářským cínem. Obě konvičky jsou kompletně ručně zdobené a malované. Robustní dřevěná ručka zaručuje pohodlnou manipulaci při používání.
Jedná s o originální ruční práci, je pravděpodobné, že každá konvice bude mít trochu odlišné zdobení!
SKLADEM 3 ks
Vhodné pro | ✅ Plynové sporáky a vařiče ✅ Sklokeramické či elektrické varné desky |
Země původu | Turecko |
Složení | Měď, potravinářský cín, mosaz, dřevo |
Objem velké konvice | 2000 ml |
Objem malé konvice | 700 ml |
Víte jak si správně připravit pravý turecký čaj v těchto konvičkách?
Příprava pravého tureckého čaje
V Turecku se podává černý čaj při každé příležitosti. Dostanete ho zdarma v restauraci po jídle, na návštěvě, v obchodu, v recepci hotelu, doopravdy všude. Za nejlepší Turecký čaj se považuje čaj oblasti Černého moře z okolí města Rize. K přípravě čaje se používají dvě měděné pocínované konvičky, které se dají postavit na sebe (Çaydanlık).
Příprava:
Do spodní konvičky se dá voda a do horní čaj. Konvičky se postaví na sebe a voda se dá vařit. Čaj v horní konvičce se lehce zahřeje a začne vonět. Až se voda začne vařit, tak zalijeme čaj v horní konvičce a pak zase vrátíme na plotnu. Čaj necháme louhovat a ohřívat parami ze spodní konvičky. Správně by měl mýt čaj lehce načervenalou barvu. Pokud je žlutý použili jsme málo čaje, nebo nechali čaj málo louhovat. Pokud je čaj tmavě hnědý použili jsme čaje moc, nebo ho nechali louhovat moc dlouho. Skleničky naplníme asi ze dvou třetin a pokud je čaj silný, nebo hořký tak ho doředíme vodou ze spodní konvičky. Podáváme s cukrem.