Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Bohatě zdobená džezva s pevnou, dřevěnou rukojetí skvěle doladí Váš kávový servis.
Nádherné rytiny vzorů listů ukazují precizní práci tureckých kovotepců.
Tato džezva se stane nenahraditelným pomocníkem při servírování tradiční turecké kávy.
SKLADEM 10 ks
Celkový objem džezvy | 200 ml |
Užitný objem džezvy | 170 ml |
Průměr dna | 70 mm |
Vhodné pro | ✅ Pískové kávovary ✅ Plynové sporáky a vařiče ✅ Sklokeramické či elektrické varné desky ✅ Otevřený oheň ✅ Žhavý popel |
Materiál | Měď, potravinářský cín, mosaz, dřevěná ručka |
Země původu | Turecko |
Stav | Nové |
Záruka | 2 roky |
Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.
Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.
Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou až střední teplotu, proto je jasnou volbou všech profesionálních baristů a kuchařů.
Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
Pro vaši bezpečnost