Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Malá a ručně vyrobená a zdobená indukční džezva s ergonomickou dřevěnou rukojetí.
Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.
SKLADEM 24 ks
Celkový objem džezvy | 200 ml |
Užitný objem džezvy | 170 ml |
Průměr dna | 70 mm |
Vhodné pro | ✅ Pískové kávovary ✅ Plynové sporáky a vařiče ✅ Sklokeramické či elektrické varné desky ✅ Otevřený oheň ✅ Žhavý popel ✅ Indukční varné desky |
Materiál | Měď, potravinářský cín, mosaz, dřevo |
Země původu | Turecko |
Stav | Nové |
Záruka | 2 roky |
Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.
Jedná se o originální ruční práci, proto je možné, že každá džezva bude mít trochu odlišné zdobení.
Důležité informace o námi prodávaných indukčních džezvách!
Doporučujeme pozorně přečíst před jejich zakoupením.
Každá indukční plotýnka má spodní mez pro detekci nádobí. Záleží to na průměru feromagnetické oblasti nádobí a materiálu, ze kterého je dno vyrobeno, proto byste měli vždy používat plotýnku, která nejlépe odpovídá průměru dna džezvy. Dražší a novější indukční desky mají výkonnější aktivní ochranu detekce nádobí, a proto pravděpodobně nebudou reagovat na předmět, jehož dno není třívrstvé a nedosahuje průměru alespoň 10 cm. Před zakoupením indukční džezvy vám proto doporučujeme nejprve vyzkoušet indukci s nádobou o podobném průměru, jako má vaše vybraná džezva.
Pokud máte již indukční džezvu doma a indukční deska vám ji nespíná, můžete využít trik, kdy postavíte na téže plotýnku ještě jiný kus indukčního nádobí, který plotýnka zaregistruje a začne fungovat i na džezvu.
Všechny indukční džezvy z naší nabídky jsme osobně testovali na celkem 10 indukčních vařičích a 15 indukčních deskách.
Indukční vařiče různých značek byly v pořizovací hodnotě od 650 – 3500 Kč. 8 vařičů z 10 reagovalo na všechny typy džezev, tedy i na tu nejmenší s průměrem dna 70 mm. Nereagovaly pouze dva nejdražší s cenovkou kolem 3000 Kč.
Indukční desky byly v hodnotách od 3500 – 50 000 Kč a zde z 15 testovaných nereagovalo 5 dražších desek. S využitím triku – přidání jiného nádobí na téže plotýnku poté fungovaly všechny vařiče i plotýnky.
Obecně tedy platí, že levnější vařiče a desky nedisponují tak výkonnou aktivní ochranou a bez problému sepnou i menší předměty (od průměru dna 70 mm). Dále platí, že čím větší džezva, tím je vyšší pravděpodobnost jejího bezproblémového fungování na všech indukčních deskách a vařičích bez ohledu na jejich cenu a kvalitu.
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
1 osoba = 100 – 200 ml
2 osoby = 200 – 250 ml
3 osoby = 300 – 350 ml
4 osoby = 400 – 450 ml
5 osob a více = 500 – 600 ml
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
Pro vaši bezpečnost
Více o přípravě, vaření a podávání pravé turecké kávy v džezvě: