Nová značka turecké kávy

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
Košík 0 x Produkty (prázdný)    

Žádné produkty

Bude determinováno Doručení
0 Kč DPH
0 Kč Celkem

Ceny jsou s DPH

K pokladně

Uvádíme novou vlastní značku prémiových káv NEMRUT COFFEE

Uvádíme novou vlastní značku prémiových káv NEMRUT COFFEE

Kategorie : Autor

Internetový obchod Nemrut.cz rozšiřuje své produktové portfolio. Na trh aktuálně uvádí novou prémiovou značku kávy, oslavující bohy, kteří dodnes střeží tajemství hory Nemrut. Novinka s názvem NEMRUT COFFEE vyčnívá nejenom kvalitou použitých kávových zrn, ale i poutavým designem a barevným provedením obalu.

Celkem se jedná o pět nových druhů káv, které jsou nabízené v klasickém složení 100% Arabika, 100% Robusta a dále v oblíbených směsích 70/30, 60/40 a 50/50 (Arabika/Robusta).

Co je však největší výzvou koupě pro všechny příznivce dobré kávy, je fakt, že všechny druhy jsou kromě zrnkové varianty nabízeny i v extra jemně mleté podobě, což se rovná přesné shodě pravé turecké kávy, kterou lze připravit nejen v džezvě, ale také v Moka konvičce, French pressu a Aeropressu.

Silný příběh...

Internetový obchod Nemrut.cz je známý tím, že do svých produktů otiskuje silné příběhy. „Hledali jsme místo a téma, kde je stále historie zahalena tajemstvím a zároveň jsme také chtěli posílit celkový brand a viditelnost e-shopu. Když jsme přemýšleli o názvu kávy, chtěli jsme, aby byl spojen s příběhem této oblasti. Nakonec nebylo co řešit a my udělali pět druhů kávy, kde každá nese jméno jednoho ze vznešených bohů, kteří dodnes v kamenné podobě stráží hrobku krále Antiocha I.“ přibližuje zrod prémiové kávy Martin Hora.

Název a celkový design novinky odkazuje na historii malého starověkého království Kommagene, které se nacházelo v oblasti dnešního jihovýchodního Turecka, v Adıyamanské provincii. Existovalo mezi lety 163 př. n. l. – 72 n. l. a sloužilo jako nárazníkový stát mezi Armenií, Parthií, Sýrií a Římskou říší.

Království Kommagene by pravděpodobně upadlo v úplné zapomnění, kdyby tamní krajinu v roce 1881 neprozkoumal německý archeolog Karl Sester a neobjevil jedinečný monument – hrobku krále Antiocha I., o které do té doby věděli jen místní obyvatelé.

Zajímavostí je, že se do dnešních dnů nepodařilo vědcům a archeologům objevit vstup do hrobky, protože je zasypána obrovským množstvím kamínků, které byly navršeny na sebe do jakési pyramidy o výšce přes 50 metrů a při každém pokusu o odkrytí se kameny začínají sesouvat a zabraňují tak odhalení nerozluštěného tajemství dodnes.

Jasný signál pro milovníky dobré kávy a sběratele...

Pečlivě vybraná zrnka kávy a důkladně promyšlené směsi, dávají jistotu, že se nebude jednat o klasickou jednodruhovou a obyčejnou kávu. „S majitelem pražírny Fiery Bean v Otrokovicích jsme dlouze diskutovali ideální složení každého druhu. Já měl vizi a pan Gráf na základě svých dlouholetých zkušeností zkoušel míchat chuťově lahodné a zároveň vyvážené směsi, proto i 100% Arabika a Robusta jsou ze dvou směsí vybraných káv“ říká Martin Hora

Extra jemně mletou kávu je možné koupit pouze ve speciální zavařené tubě, kde si káva při dobrém skladování uchová svoji chuť, vůni a čerstvost až 12 měsíců. Další překvapení je, že když tuby vhodně poskládáte vedle sebe, dostanete přesný obraz, jak vypadala podoba trůnících bohů, kteří již přes dva tisíce let stráží hrobku krále Antiocha I.

„Pokud budeme spokojeni s prodejem, plánujeme vytvořit ještě šestý druh, který však bude pouze v limitované edici, řekněme takový doplněk celé série a možná bude mít i svoji sběratelskou hodnotu, když se lidem podaří poskládat celou sérii“ sděluje s úsměvem budoucí vizi Martin Hora

Suroviny až z Afriky, Indie a Jižní Ameriky

Nemrut.cz si na vývoji kávy dal opravdu záležet a celkový proces zabral více než rok. V zrnkové i mleté verzi kávy naleznete pečlivě vybraná zrna z Brazílie, Peru, Mexika, Ugandy a Indie. Při hledání správné chuti se pak testovali různé alternativy a namíchali stovky vzorků, které nakonec dokonale vykrystalizovaly do současné podoby.

Dále byla potřeba vymyslet a zajistit proces mletí a následného zavaření tuby, tak, aby její čerstvost, vůně a chuť vydržela co nejdéle.

„Mletí nám zajišťuje prakticky průmyslový mlýnek značky KUBAN, který nám vyrobili na zakázku v tureckém Izmiru. Jelikož při mletí kávových zrn tzv. "na prach" dochází k velkému namáhání mlecích kamenů a celkovému zahřívání, nechává se káva po namletí pár minut vychladnout ve speciální nádobě, aby nedošlo k zapaření a následně se zavařuje do jednotlivých dóz.“ Říká Martin Hora

V tuto chvíli se jedná o první a jedinou pravou tureckou kávu, která se malosériově vyrábí v České republice, což celý projekt dělá svým způsobem unikátním, a my jsme velmi zvědavi, jak se bude kávě dařit prorazit na českém i slovenském trhu. V redakci ji po ochutnávce hodnotíme jako „naprosto vynikající!“

Sdílet tento obsah